Kıblesini kaybetmemiş yazarlar o ülkenin bekçileridir
Kıblesini kaybetmemiş yazarlar o ülkenin bekçileridir
Yazar Dr. İrfan Sönmez “Oslo’dan Habur’a terör baronlarının savaşı “KAYIP BARIŞ” kitabının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısı ile son yazdığı kitabı tanıtımını yapan Dr. Sönmez, Aydınlar kıblesini kaybetmemiş yazarlar o ülkenin bekçileridir. Kültür bekçileridir. Fikir bekçileridir dedi
Yazar Dr Sönmez, kitaplarını yazarken, çizerken, okurken hep bu ülkenin bekçisi olmayı bu ülkeyi tehdit edecek düşüncelere karşı bu ülkenin gümrüğünde duran bir vatansever gibi hareket etmeyi kendime şiar edindim diyerek yazdığı kitaplarının önemini şöyle açıkladı
“Bu gün burada son yazdığım ve basılan kitabımı tanıtmak maksadı ile bulunuyoruz. Aydınlar kıblesini kaybetmemiş yazarlar o ülkenin bekçileridir. Kültür bekçileridir. Fikir bekçileridir. Dışardan gelen ideolojilere karşı yabancı fikirlere karşı ülkesinin gümrük bekçisi gibi görev yapan onları süzgeçten geçirerek insanımıza zararsız hale getirmeye çalışan birer bekçi mertebesindedirler. Bende yazarken çizerken okurken hep bu ülkenin bekçisi olmayı bu ülkeyi tehdit edecek düşüncelere karşı bu ülkenin gümrüğünde duran bir vatansever gibi hareket etmeyi kendime şiar edindim. Bu ülkeyi tehdit eden tehlikelere karşı ne yapabiliriz sorusunu kendime sordum. Bu istikamette gayret göstermeye mümkün olduğunca gayret gösterdim.
Her basın mensubu da kıblesini kaybetmemişse eğer vatansızlaşmamışsa, eğer coğrafyasını kaybetmemişse, şehrinin ülkesinin şehrinin bayrağının bir nevi bekçisidir. Bir ülke en çok kalemle korunur. Kalemle müdafaası yapılmayan bir ülkenin silahla tek başına müdafaası yapılmaz. Dolayısıyla dışardan gelen tehditlere karşıda bizim ilk yapmamız gereken şey ülkemizi kalemle, fikirle düşünce ile ülkemizin değerleri ile korumak ve müdafaa etmektir. Onun için her kitap bu milletin birliği için bu ülkenin sınırlarına dikilmiş bir kale gibidir. Eğer yazanın ülkenin birliği ve bütünlüğü için hassasiyeti varsa bu hassasiyet taşıyarak yazmaya çalışır.
Bu ülkeyi tehdit eden tehlikelere karşı bir mücadele vermiş isek belki elli sene, yüz sene sonra sizi okuyanlar rahmetle yad edeceklerdir. Bizim yapmak istediğimiz şeyde Elazığ’dan Türkiye’ye seslenerek içimizde Elazığ’dan bir ulusal kalem olarak buradan da bu ülkeyi müdafaa edenleri var. Bu ülkenin değerlerine sahip çıkanlar var. Sadece Türkiye’nin entelektüel birikimi Ankara’dan, İstanbul’dan, batıdan ibaret değil, Elazığ’da da bir entelektüel birikimin olduğunu göstermek doğuda da bir entelektüel birikimin olduğunu göstermek maksadı ile kitaplar vermektir.
Ben ülkem ve milletim için milletvekili olmaktansa kitap yazmayı tercih ederim diye konuştu.
HABER: FATİH AHMET YERSİZ