LEY HATLARI- DÜNYANIN GİZEMLİ ENERJI NOKTALARI
İnsan bedenini saran sinir sisteminde akan enerji gibi, dünya yüzeyi altında da negatif ve pozitif radyasyon akımları var. Bunlar, yerin jeolojik yapısının elektriksel girdabından doğuyor ve enerji ağları olarak dünyayı sarıyor. İşte bu Yeryüzünün Enerji Kanallarına “Ley hattı” deniyor. Bu ley hatlarını, insan vücudunu saran sinir sistemi gibi dünyanın etrafın saran sinir sistemi gibi düşüne bilirsiniz.
Ley hatları veya ley çizgileri olarak isimlendirilen görünmez mistik enerji kanalları dünyayı çepeçevre sarıyor mu? Eğer sarıyorsa bu ne anlama geliyor? Bu sorular hala bilim camiasında çokça tartışılan bir konu.
Ley hatları kavramını ilk ortaya atan Arkeolog Alfred Watkins, Britanya’nın kullandığı yolların temelinin aslında eski uygarlıklar tarafından atıldığını fark ediyor. Bu insanlar sadece yolları değil, mabetler, stadyumlar, hipodromlar, tapınaklar da bu çizgiden hiç şaşmıyor.
Benim aklıma ilk gelen soru şu oldu; eskiden insanlar bu ley hatları nereden biliyorlardı? Mabetlerini, stadyumlarını, hipodromlarını, tapınaklarını neye göre bu ley hatlarını üzerine inşa ediyorlardı? Bunlar çokça tartışılan sorular.
Yapıların bu yollardan hiç şaşmadığını gözlemleyen Watkins, bu yollardan bir çeşit hayat enerjisinin geçtiğini işaret ediyor.
Beki Neden Ley Hatları? Tasavvuf erbapları bu hatlar üzerinde dua etmenin, ruhu dinlendirmenin önemli olduğunu ifade ediyorlar.
Ley hatları, ley çizgileri demişken benim aklıma Piri Reis’in haritası geldi. Piri Reis’in haritasını incelediğimiz zaman orada da çizgiler görüyoruz. Haritadaki çizgiler, dünya enerji haritasında ki çizgi ve kesişim noktalarına uyduğu görülmektedir. Beki Piri Reis 14. yy. teknolojinin hala gelişmediği bir dönemde bu, haritadaki çizgileri neye göre çizdi? Ley hatlarını nereden biliyordu?
Ley hatlarını kesiştiği noktalara baktığımız zaman ülkemizde bir çok yer var. Bunlar Göbeklitepe, Ayasofya, Nemrut daği, Karahantepe, Anıtkabir, Kapadokya…